Ikke kategoriseret

‘Nej Tak til Reklamer og Ugeaviser’

Kære beboere

Indimellem oplever vi, at reklamer og ugeaviser ligger henkastet i opgangene under og omkring postkasserne. Disse fjernes af Frank, vores vicevært, som bruger tid og kræfter på at holde vores opgange pæne.

Vi vil gerne opfordre til at tilmelde ordningen ‘Nej Tak til Reklamer (og ugeaviser)’, hvis ikke du ønsker at modtage reklamer og ugeaviser.

Tilmeld dig: https://fk.dk/Contact/Forbrugerkontakt/Reklamernejtakformular

Læs mere: https://fk.dk/Contact/ReklamerNejTak/ReklamerNejTakOrdning 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Information om skimmelsvamp

Desværre er skimmelsvamp et almindeligt forekommende fænomen i gamle bygninger som vores, da isoleringen ikke er lige så god som i nyere byggerier. Det medfører dannelsen af kuldebroer, som giver kondensvand, hvilket giver gode vækstmuligheder for skimmelsvamp. Vi har samlet nogle råd om, hvordan du forebygger skimmelsvamp, og hvad du bør gøre, hvis der opstår skimmelsvamp i din lejlighed.

Undgå skimmelsvamp

 • Luft ud med gennemtræk i 5-10 minutter 2-3 gange om dagen.
  • Hold friskluftventiler i vinduer åbne.
  • Tænk over damp i forbindelse med madlavning. Sørg for at have låg på gryder, luft ud under madlavning, og luk dørene til de andre rum.
  • Luft ud på badeværelset efter bad, hvis det er muligt. Hold døren lukket til den restende del af lejligheden – også under bad.
 • Sørg for at have en jævn fordeling af varme i hele lejligheden.
  • Sover du helst koldt, sørg da for at have varme på om dagen, og sænk temperaturen inden sengetid.
 • Tør tøj udenfor eller i tørretumblerne i vaskeriet – ikke i lejligheden.
 • Tør kondens på vinduerne af.
 • Hold ca. 5 cm’s afstand mellem møbler, køkkenskabe og ydervægge. Overflader på både inventar og vægge skal ventileres, så der ikke dannes fugt og følgeligt skimmelsvamp
 • Gør jævnligt rent.

Rådene er særligt vigtige i vinterhalvåret, hvor temperaturforskellene mellem inde og ude er større end i sommerhalvåret.

Fjern skimmelsvamp

Skimmelsvamp kan opstå alle steder og gror, hvor der er organisk materiale, ilt og fugt. Særligt er skimmelsvamp ofte på badeværelser og i kanten ved ruder på vinduer. Du kan selv behandle skimmelsvamp. Der findes en række desinficerende midler på markedet, såsom Klorin, Rodalon mens Protox og Hysan er skimmeldræbende midler. Sørg for at følge produktanvisning ved behandling skimmelvæksten. Vær opmærksom på at midlernes ikke fjerne eventuelle misfarvninger, som er opstået som falde af skimmelvæksten. Hold øje med de områder, hvor der tidligere har været skimmelsvamp, da det nemt kommer igen.

OBS! Inden du fjerne skimmelsvampen, bør du fjerne fugten. Derfor er det vigtigt, at du følger ovenstående råd for at undgå skimmelsvamp.

Efterbehandling når du har fjernet skimmelsvampen

KefaRid – Skimmelbeskyttende dæklag

Mikrobiel undersøgelse 2021

Undersøgelse i 4 forskellige lejligheder

For mere information se nedenstående links:

Nyt Beboerweb til dig i Andelsforeningen Ågade 136 m.fl.

Beboerweb er en digital løsning for beboerne, hvor I via vores hjemmeside kan gå ind og se jeres opkrævninger, betalinger, indkaldelser, referater, foreningens øvrige dokumenter, varmeregnskaber m.v.

Du finder en guide til beboerweb her.